Annonse


PDA-ene er neste på viruslisten

Hittil har de fleste stort sett blitt påvirket av virus på arbeidsplassen, mens hjemmet ofte har blitt spart, mye på grunn av at det utstyret man har i stua ikke har vært på hackernes angrepsliste.

Men nå som mer og mer utstyr i hjemmet får internettforbindelse, samt at PDA-eierne blir flere og flere kan en endring være på vei. Det tror i hvert fall en rekke sikkerhetseksperter, skriver Wired News.

Ikke bare PC-en

Nå tror flere sikkerhetseksperter at tiden er over da bare vanlige kontor-PC-er ble angrepet.

Annonse
Enhver terminal som kan endre deler av operativsystemet gjennom programvare er i faresonen, hevder Scott Shreve, direktør hos NSOC Development Network Security Technologies.

– Når avanserte applikasjoner har en lav grad av sikkerhet er alt mulig, legger Christian Smith til. Smith er en nettverksingeniør hos Network Security Technologies.

Hackerne er enige

– Virusprogrammerere tiltrekkes av utfordringen, men de vil også at arbeidet deres skal gjøre intrykk, sier hackeren RadwOrk, som definerer seg selv som en nøytral hacker, og som samtidig hevder at en hacker og en virusprogrammer er ”totalt forskjellige arter”.

RadwOrk mener videre at når de små smarte terminalene blir tatt i bruk vil de helt klart bli rammet av forskjellige sykdommer.

– Jeg vet at det er noen mennesker som vil ta utfordringen det er med å lage et helvete på disse nye maskinene, bare for å se hva som vil skje, sa han, ifølge Wired News.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse