Nettcomputeren er klar

NIC - nettverkscomputer

NIC - nettverkscomputerEllison, Oracle-lederen som er regnet for verdens rikeste mann etter at Microsoft-aksjene til Bill Gates fikk juling på børsen, har snakket om sin NC i årevis. Men ettersom PC-prisene stadig er blitt presset nedover ble billig-computeren skviset ut av diskusjonen.

Mandag lanserer Ellison sin New Internet Computer (NIC) i Dallas, hvor 1.100 av dem skal gis bort til lokale skoler. Det er også skoleverket som er fokus for Ellisons planer.

Også til hjemmet
Det nye selskapet New Internet Computer Inc. har fått en journalist som sjef, tv-nettverket ABCs teknologi-korrespondent Gina Smith. Hun sier til Wall Street Journal at også privatmarkedet skal få sine NICs, senere i år.

Annonse

Ellison har prøvd å lage en nettverk-computer før, med proprietær teknologi, og priset til 500 $. Det ble en fiasko, men Oracle-sjefen ga ikke opp. Nå er det altså klart for andre forsøk.

Uten skjerm
Så spørs det hvordan det nye produktet vil slå an. Den nye NIC har ingen harddisk, og prisen inkluderer ikke monitor. En skjerm vil koste 129 $ ekstra, og da er man oppe i 328 $, hvis man ikke har en monitor fra før.

Selve NIC-en har en 266 Mhz mikroprosessor og 64 Mb internminne. Det vil si at brukte PC-er med omtrent samme kapasitet vil kunne kjøpes for omtrent samme prisen.

PC uten Windows
Dessuten kommer det flere konkurrenter. America Online samarbeider med PC-produsenten Gateway om å lage en billig-PC som kan brukes på internett, men som ikke behøver Windows.

Annonse
Annonse