Kuul Hacker1

Annonse


Nettet snøres rundt Loves skaper

Kuul Hacker1De første sporene etter skaperen av Love-viruset førte til Manila, men det er ikke like sikkert at selve viruset kommer derfra.

Australia
Den svenske forskeren og virusjegeren Fredrik Björck hjalp til med å finne personen som laget viruset Melissa. Nå mener han at det er en tysk utvekslingsstudent, som oppholder seg i Australia.

– Jeg har gode grunner til å si at jeg trolig har funnet skaperen av viruset Loveletter, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

Björck hevder ”Michel” har avslørt seg ved å bruke Usenet.
– Selv om viruset er aktivisert fra Filippinene er det ikke sikkert han har vært der selv, hevder Björk.

Annonse


Filippinene
I Manila tror det lokale polititet at det er en 23 år gammel hacker fra en av forstedene som står bak hærverket.

– Vi er ikke helt sikre ennå, han har vært smart og brukt andres Internettkonto, sier Jose Carlotta, som leder et lokalt nettselskap til nyhetsbyrået Reuters.

23-åringen, fra Pandacan området i Manilla har to e-mail adresser. De to e-mail adressene er “[email protected]” og [email protected]. Det var disse to adressene som viruset ble sendt ut fra, skriver danske Jyllandsposten.

Nederland
Svenske Expressen hevder at viruset stammer fra Nederland. En svensk hacker hevder å ha sporet IP-adressen på avsenderens datamaskin.

Fortsatt i omløp
Viruseksperter advarer mot nye varianter av Love-viruset.
– Flere av de nye variantene oppdages ikke ved de oppgraderinger som ble sendt uttorsdag, heter det i en pressemelding fra Norman

– Faren med VBS-Loveletter er ennå ikke helt over fordi en rekke personer ikkelogget seg på maskiner hvor viruset ligger latent. Vi ber derfor alle fortsattvære oppmerksomme på at det er en viss risiko for å bli smittet dersom man ikketar de nødvendige sikkerhetstiltakene, sier Jan Kristensen, viseadministrerendedirektør i Norman.

Annonse