Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amerikanske TMT-selskaper skuffer

En rekke amerikanske TMT-selskaper (telekom, media og teknologi) har lagt frem kvartalsresultater som er dårligere enn forventet, eller varslet dårligere resultater.

Skuffelsene kan påvirke Nasdaq-børsen, som er svært ustabil for tiden.

AT&T førte an tirsdag med varsel om lavere enn forventet omsetning og inntjening i både privat- og bedriftsmarkedet. AT&T-aksjen falt sporenstreks 14 prosent.

Novell varslet onsdag at selskapet ikke vil nå sine inntektsmål for siste kvartal, noe programvareprodusenten helle rikke klarte forrige kvartal.

Nettbutikken CDNow, varslet onsdag at underskuddet i siste kvartal blir større enn ventet, og at ingen bedring er i sikte på en stund, fordi CD-langerne nå reduserer markedsføringsbudsjettet.

Comcast kunngjorde betydelige tap for siste kvartal, men kabelselskapet kunne samtidig melde om omsetningsøkning på 35 prosent.

Walt Disney-konsernets internettportal Go.com kunne fortelle om større tap enn forventet, selv om omsetningen øker.

Telekomselskapet Global Crossing var et av de få på pluss-siden, med tap som er mindre enn forventet, selv om ekspansjonen er aggressiv.

PC-produsenten Gateway kunngjorde også at de vil leve opp til Wall Streets forventninger, og kunngjorde samtidig planer om å markedsføre sin egen PDA.