Annonse


Microsoft skulle ta knekken på Palm

Kommentarene fra justisdepartementet som var inkludert i en støtteerklæring til regjeringens forslag om å dele programvaregiganten kan kaste en skygge over Microsofts lansering av Pocket PC tidligere denne måneden, skriver Cnet News.

Microsoft lanserte Pocket PC i et direkte forsøk om å konkurrere med de populære Palm-ene, som har mer enn 75 prosent markedsandel.

Skader konkurrentene

– Bill Gates skrev en e-post som skulle få Microsoft til å redesigne sin programvare for å skade konkurrentene (i PDA-markedet), sa regjeringen den 11. juli 1999 i en kommentar til at man ikke hadde gjort nok for å stoppe Microsofts monopolsituasjon.

Annonse
Departementet noterte seg at dette var skrevet mindre enn 30 dager etter at selskapets 78-dagers rettssak var over, der de var anklaget for å bruke lignende taktikk mot blant annet Netscape. Til slutt konkluderte dommeren med at slik taktikk var lovstridig.

Tatt ut av sammenheng

Microsofts talsmann Jim Cullinan sa at det i den nevnte e-posten ikke sto noe om å “skade” Palm, men at det i stedet var et spørsmål om hvorvidt Microsoft kunne lage håndholdte produkter som var bedre enn konkurrentene, skriver Cnet News.

– Dette er et tatt ut av en sammenheng. Ikke var dette et bevis i rettssaken en gang. Nok en gang feilkarakteriseres en linje fra en e-post, sa Cullinan om e-posten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse