Mobiloperatør/ nye (vign)

Annonse


Tele1 Europe med nordisk tyngde

Mobiloperatør/ nye (vign)Skal du også ha 2 Mbit/s i lokal aksess for noen av dine ansatte for all telefoni og Internett-trafikk tror jeg det i en slik sammenheng kan være mulig å selge for 1000 kroner måneden i fast totalpris.

Adm. direktør Pål Vegard i Tele 1 Europe er den første av de nye operatørene som har tegnet LLUB-avtale både i Norge og Sverige.

I tillegg har selskapet bygd ut et betydelig nordisk fibernett og vil fortsette å bygge ut dette nettet. Har du tilholdssted i Oslo sentrum vil høyst sannsynlig Tele 1 Europe kunne tilby direkte tilknytning til egen fiber.

1100 bygninger i Oslo og Bergen vil nå bli knyttet til fibernettet til Tele 1 Europe. 4000 bedrifter vil på den måten kunne knytte seg til selskapets eget fibernett uten ekstrakostnader.

Annonse


Kraftig vekst
Tele1 Europe har i fjor økt virksomheten kraftig også via oppkjøp. De har kjøpt følgende selskaper.

 • Internettselskapet Clinet Oy, juni 1999 (Finland)
 • Internettselskapet Euroconnect, oktober 1999 (Danmark)
 • Global One Swedens Centrex tjeneste, november 1999 (Sverige)
 • Alfa industrier, for å oppnå ytterligere spisskompetanse på tele- og datakommunikasjon, november 1999 (Norge)
 • WinEasy AB, desember 1999 (Sverige), WinEasy AS startet opp i Norge i januar 2000.

  Solide eiere
  Blant de største aksjonærene i Tele1 Europe finner vi: Providence Equity Partners Inc, Kunskapskontoret AB, Fritas AS (Høegh invest),De Facto AS (Lars Windfeldt), Fjellbakke (Hornfamilien), NorgesInvestor

  Selskapet har via både lån og emisjoner en meget betydelig kapitalbase som gjør at de står sterkt rustet til å ta de investeringer som måtte kreves av dem.

  I Norge har nå Pål Vegard alt 90 ansatte og vil nok runde 100 i god tid før årsskiftet. Vegard har selv bakgrunn fra Telenor Mobil og hentet derfra nylig også en kapasitet som Knut Oppegård.

  Bredt produktspekter
  Det er innen LAN-til-LAN og nordiske bedriftsnett Tele1 Europe har sin sterkeste side. Men som det framgår av utsagnet innledningsvis er det et meget sterk tilbud de har.

  De bedriftsavtaler som florerer på markedet er så sammensatte at ingen forstår dem. Derfor går jeg nå ut med en fast pris pr. 2 Mbit/s-node. VPN-løsninger til ansatte er en naturlig del av det. Vi installerer nå egne bokser i Telenors sentraler og strekker egen fiber dit.

  – Jeg er ganske overbevist om at vi som en del av en større bedriftsavtale kan garantere hver ansatt som ønsker telefoni, Internett-aksess og VPN til bedriften via et 2 Mbit/s-samband. Dette for rundt 1000 kroner fast i måneden. Vi vil bli de første utenom Telenor selv som tilbyr SDSL-tjenester hjem til ansatte hos våre bedriftskunder, sier Vegard.

  Han understreker at selskapet kun opererer på bedriftsmarkedet. Og at privattilbudet kun er forbeholdt bedriftskundenes ansatte. På kundelista finner vi blant annet IT-selskaper som Microsoft i Norden, SAP og Nokia for å nevne noen.

  Mobil
  På mobilområdet satser vi først og fremst på å gi våre bedriftskunder et totaltilbud. Vi ønsker også å være med i konkurransen om UMTS-lisens og ikke bare videreselge andres nett, sier Vegard som ikke legger skjul på at han diskuterer samarbeid med andre aktører om UMTS.

  – Kan Tele2 være en partner. Dere bygger nett. De har det ikke?
  – Jeg vil overhodet ikke kommentere hvem vi snakker med. De fleste søker å posisjonere seg akkurat nå.

  Vår vurdering av Tele1 Europe

  + Godt tilbud for nordiske bedriftskunder
  + Solid kapitalbase og eget fibernett
  + Mange krevende bedriftskunder allerede
  – Sent inn på mobilmarkedet
  – Ennå ikke eget nett ut over Norden

  Annonse