Annonse


Windows med UNIX

Med integrasjonen av Interix og SFU, vil Microsoft kunne tilby en kombinert UNIX-Windows migrering og tilpasning av funksjoner. Det nye produktet skal inneholde støtte for de vanligste UNIX-baserte versjonene, samt Linux.

Interix består av et antall funksjoner og utviklingsverktøy for Unix, som gjør at utviklere kan porte Unix-baserte skript og tilpasninger til Windows-plattformen. SFU tar på sin side hand om Windows 2000 tilpasninger i et UNIX-basert nettverk.

Oppkjøp
Interix ble en del av Microsofts produktportefølje i september i fjor, da selskapet kjøpte Softway Systems. Nå forsvinner Interix-navnet, men SFU kommer til å tilby samme funksjonalitet i ett produkt.

Indisk utvikling
Den tekniske delen av arbeidet foregår i Microsofts indiske utviklingssenter i Hyderabad. Sjefen for senteret, Srini Koppulu, uttaler at det finnes synergieffekter mellom de to produktene, noe som gjør det enklere å forene dem.

– SFU 2.0 er svært viktig for Windows i arbeidet med å komme inn i bedrifter som kjører UNIX. De fleste bedrifter har et blandet miljø, og det finnes et utbredt kundebehov for at operativsystem skal kunne agere sammen, sier Koppulu.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse