Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows med UNIX

Microsoft sammenføyer Interix med sin neste versjon av Windows Service for Unix, SFU 2.0. Foreningen skal gjøre det enklere for selskap som bruker både Windows og UNIX. SFU 2.0 skal også kunne kjøres på Linux.

Med integrasjonen av Interix og SFU, vil Microsoft kunne tilby en kombinert UNIX-Windows migrering og tilpasning av funksjoner. Det nye produktet skal inneholde støtte for de vanligste UNIX-baserte versjonene, samt Linux.

Interix består av et antall funksjoner og utviklingsverktøy for Unix, som gjør at utviklere kan porte Unix-baserte skript og tilpasninger til Windows-plattformen. SFU tar på sin side hand om Windows 2000 tilpasninger i et UNIX-basert nettverk.

Oppkjøp
Interix ble en del av Microsofts produktportefølje i september i fjor, da selskapet kjøpte Softway Systems. Nå forsvinner Interix-navnet, men SFU kommer til å tilby samme funksjonalitet i ett produkt.

Indisk utvikling
Den tekniske delen av arbeidet foregår i Microsofts indiske utviklingssenter i Hyderabad. Sjefen for senteret, Srini Koppulu, uttaler at det finnes synergieffekter mellom de to produktene, noe som gjør det enklere å forene dem.

– SFU 2.0 er svært viktig for Windows i arbeidet med å komme inn i bedrifter som kjører UNIX. De fleste bedrifter har et blandet miljø, og det finnes et utbredt kundebehov for at operativsystem skal kunne agere sammen, sier Koppulu.