Annonse


Intel, AOL og IBM øker inntjeningen

Intel imponerte markedet mest, og oversteg analytikernes forventinger. Netto-overskuddet i første kvartal økte fra 2 milliarder til 2,7 milliarder dollar (23,2 milliarder kroner).

Innbakt i resultatet er en rekke kompliserende faktorer på inntekt og utgiftsiden, men Intel bebudet også større investeringer for å møte forventet økning i etterspørselen på sine mikroprosessorer i nærmeste fremtid.

I forrige uke la også Sun Microsystems frem overraskende gode resultater, slik at de verste IT-pessimistene nå tvinges til å bli mer selektive i sine dommedagsprofetier.

AOLs første etter fusjonen
America Online hadde netto pluss på 438 millioner dollar (3,8 milliarder kroner), som følge av økte reklameinntekter og økende e-handel hos USAs største internettleverandør, skriver Wall Street Journal.

Annonse
AOLs kvartalsresultat var det første etter oppkjøpet av mediagiganten Time Warner, og resultatet var bedre enn markedet hadde forventet.

AOL-aksjene, som har fått seg en trøkk de siste ukene, steg med nærmere 5 prosent tirsdag. AOL har nå 22,5 millioner internettkunder og ytterligere3,3 millioner kunder på andre tjenester.

IBM så vidt i pluss
IBM klarte så vidt å skvise frem en 3 prosents økning i netto inntjening, men viste svakheter på flere felter. Likevel var resultatet bedre enn markedet hadde forventet og aksjen steg noe tirsdag, men falt tilbake i “after hours”-handelen.

Priskonkurransen på PC-er er fortsatt tyngende for verdens største datamaskin-produsent. Men IBM tror at jo lenger Y2K-spøkelset forsvinner bakover fra korttidshukommelsen vil det bli lysere tider også for PC-makerne.

Intel står på
Intel har i lengre tid ikke klart å holde følge med etterspørselen etter mikroprosessorer med 800 Mhz og oppover, som brukere med stadig høyere “need for speed” ønsker, men nå innser Intel at de er i ferd med å lage et vindu i markedet for AMD, som i forrige uke kunngjorde at de har doblet inntjeningen.

Følgelig vil Intel øke investeringene til 6 milliarder dollar (51,2 milliarder kroner) i år, en milliard dollar mer enn planlagt.

Nye prosessorer
Senere i år vil Intel introdusere sin nye Itanium-mikroprosessor for nettverkstjenere, pluss etterfølgeren til Pentium III og nye prosessorer for billig-PC-er.

Ifølge markedsundersøkelser økte Intel sin markedsandel i siste kvartal i fjor, om enn marginalt, fra 80 til 80,1 prosent. Priskrigen med AMD har altså ikke skadet Intel på markedsandeler, men gjennomsnittsprisen er blitt liggende flat, til tross for nye prosessorer til høyere priser.

Paul Ottelini, Intels “sjefsarkitekt”, sa nylig at Intel neppe vil heve prisene i 2000, først og fremst på grunn av konkurransesituasjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse