ITfinans

Annonse


Svakt for Nasdaq

ITfinans– Mange ser ikke forskjell på et aksjemarked og et casino. Men Nasdaq er ingen boblebørs, kommenterer sentralbanksjef Alan Greenspan.

– La oss huske på at markedet er mye høyere enn det var for ett år siden, fortalte sentralbanksjefen, ifølge Wall Street Journal.

Optimisme
Etter å ha falt 15 prosent på tre dager ble det en liten oppgang torsdag formiddag. Det så til å følge samme mønster som forrige uke, da det kom en oppgang etter kursfall i ukas tre første dager.

Den relativt kraftige oppgangen ga optimisme, og det førte til forventninger om at varslede kvartalsrapporter skulle føre til ytterligere stigning. Det skjedde ikke, til tross for at rapporten til dels oversteg analytikernes forventninger.

Annonse
Dagen endte med nedgang på omlag 2.5 prosent.

Tradisjonell industri
Det gjelder ikke bare data og telekom. Både General Electric og General Motors fikk nedgang på New Yorkbørsen, til tross for sterke kvartalsrapporter, skriver den svenske næringavisen Dagens Industri.

– De voldsomme svingningene i markedet skyldes verken spekulasjon eller renteøkninger, men at high-tech-sektoren er en usikker industri, forklarte sentralbanksjef Alan Greenspan til det amerikanske Senatets finanskomite torsdag.

Han mener at en forklaring på kraftige svingninger på aksjemarkedet er at forventningene til inntekter svinger kraftig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse