Ellef Ansnes

Annonse


Sun dobler inntjening

Ellef AnsnesNetto overskuddet i kvartalet kom opp i 508 millioner dollar (4,3 milliarder kroner), hvorav 112 millioner er investeringsgevinster. Overskuddet er større enn hva Wall Street hadde regnet med.

Sterk konkurranse
Til tross for økende konkurranse fra både programvare og hardware-produsenter som Microsoft og Intel, og stadig større utbredelse av Linux økte Sun inntjeningen på årsbasis med 35 prosent, en klar forbedring på økningen på 35 prosent i 1999.

– Uten tvil var dette et “blow out” kvartal. Vi har ikke hatt slik vekst på ti år, sier finansdirektør Michael Lehman til Wall Street Journal.

E-kommers
Sun tjener stort på “dot.comming”-bølgen som nå griper store, etablerte industrikonsern. Suns profilerte konsernsjef Scott McNealy mener at selskapet også er godt posisjonert for å surfe høy på den kommende bølgen i mobilt internett.

I kjent stil oppsummerer Scott McNealy utviklingen i siste kvartal slik: – We kicked some serious bottom, but there is still a lot we have to do. We are not getting fat, dumb and happy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse