Deskill

Annonse


GSM er svaret på trådløs IP

DeskillDette slo IT-sjef Øyvind Øverby i Proxima (tidligere ASK) i Fredrikstad fast overfor Telecom Revy i februar.

Og Øverby får støtte hos leverandørene av IP-telefoniløsninger.

Avdelingssjef Tore Evensen i Alcatel har oppskriften klar:
– Et IP-telefonisystem bør ha basestasjoner for GSM-nett tilknyttet sentralen. Først da kan mobiltelefonen få alle de tjenester som digitale interne bordapparater har i dag. Det holder ikke å benytte operatørenes VIP-nettløsninger i det offentlige mobilnettet.

Bare en telefon
En slik arkitektur vil føre til at ansatte i en bedrift egentlig kan kutte ut alle andre telefonapparater enn GSM-telefonen og fortsatt få løsninger for datastøttet telefoni der PC og telefon spiller sammen.

Annonse
Når man ringer på mobiltelefonen innenfor rekkevidde av bedriftens basestasjoner, er mobilen en interntelefon, med full kontroll over funksjonaliteten hos kunden, eller rettere sagt: utstyrsleverandørens programvare. Beveger man seg utenfor basestasjonenes rekkevidde er mobiltelefonen en helt vanlig mobiltelefon.

Teknisk sett er det ikke vanskelig å lage slike løsninger. Problemet er at det krever et tett samarbeid med mobiloperatørene, som sitter på konsesjonene for GSM-nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse