Annonse


Enitel gjør ASP-avtale

Avtalen er treårig, opplyser Enitel i en børsmelding.

Tunge investeringer
WM-data har investert over 40 millioner kroner i en sentral som skal danne grunnlaget for samarbeidet.

Enitel skal gjennom sitt landsdekkende bredbåndnett gjøre sentralen tilgjengelig for bedrifter i hele Norge. Brukere kan abonnere på applikasjoner som om det var kabel-TV. Det eneste som bringes ut til brukerne er skjermbildet, alt annet skjer via Enitels nett og WM-datas ASP-sentral.

Tre hovedområder
Samarbeid omfatter tre hovedområder.

Annonse
Enitel overtar driften av WM-datas WAN (Wide Area Network) i Norge. Samtidig settes det i gang et prosjekt med sikte på at Enitel skal kunne overta driften av WM-datas interne nettverk i hele Norden. WANet danner plattformen for leveranse av WM-datas ASP tjenester.

Enitel har gjennom avtalen fått enerett på å levere kommunikasjonen i forbindelse med WM-datas satsning på ASP.

I forbindelse med WM-datas satsning i LAN/WAN og markedet for systemintegrasjon, er det inngått en forhandleravtale mellom partene hvor Enitel har enerett til å selge tjenester gjennom WM-datas organisasjon. På samme måte skal Enitel forhandle WM-datas produkter. Samarbeidet medfører i praksis at selskapene vil drive felles markedsføring, selge og bruke hverandres produkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse