Annonse


Storbritannia advarer mot wap

Statsminister Tony Blair vil at alle offentlige tjenester i Storbritannia skal være online i 2005, og har med det fremskyndet planene tre år fra tidligere mål i 2008.

Verdensledende

Det er meningen at Storbritannia skal bli verdensledere på e-handel og nettøkonomi. Labour-regjeringens ”e-strategi” skal blant annet sikre at alle som ønsker adgang til Internett skal få det innen 2005, melder Aftenposten.

Blant tiltakene som nå iverksettes, er et prosjekt som skal gi 100.000 familier med dårlig råd muligheten til å kjøpe gamle datamaskiner. Samtidig skal alle skoler og bibliotek på nett innen 2002, IT-opplæring skal subsidieres, og bedrifter som låner ut PC-er til sine ansatte skal få skattelettelser.

Annonse


Urealistisk

Det brittiske analysebyrået Ovum forventer at netthandelen tidobles de neste seks årene, men samtidig advarer de mot å ha for høye tanker om wap.

– Mange har urealistiske forventninger til wapteknologien. Det vil komme tilbakeslag. Folk er lurt til å tro at de kan gjøre det samme på telefon som de kan gjøre på PC. Wap har ikke video, og ikke samme sikkerhet, sier senioranalytiker Mary Ann Ooughlin til Aftenposten.

Annonse