Clemet, Kristin

Annonse


Clemet vil gi deg mentor

Clemet, Kristin– Jeg tror det er en god idé at eldre direktører er mentorer for nyetablerte, uttalte Kristin Clemet, under et foredrag på årets IT EXPO.

Hun kunne avsløre at NHO har opprettelsen av en mentorordning i sine planer. I finansverdenes jungel er det ikke alltid lett å finne frem for de unge og uerfarne og NHO mener at de har sitt å bidra med på dette området.

Hjelp til selvhjelp
– Når selskapet vokser vil unge bedriftsledere vil etter hvert støte på det etablerte samfunnets krav og kompleksitet, og vi vil gjerne hjelpe dem når problemene oppstår, uttaler Clemet.

I dag er den tidligere Høyre-politikeren leder for næringspolitisk forum i NHO, og har kastet seg aktivt inn i debatten om hvordan man bedre kan legge til rette for nyskapning og vekst.

Annonse
Clemet påpeker at mange unge bedriftsledere er ganske rådville når de oppdager at skatt og arbeidsgiveravgift må betales og skjema utfylles.

Arbeidet er igangsatt
Arbeidet med å skaffe mentorer er så vidt igangsatt, og Clemet har allerede snakket med noen av de ”gamle” direktørene. Hun vet ennå ikke om unge norske gründere ønsker en slik hjelp.

– Det er svært viktig at vi tar i bruk alle mulige virkemidler for å oppmuntre til nyskapning, sier Clemet.

Mange av de nyetablerte bedriftene har hittil valgt å stå utenfor NHO, og nå ønsker de å vise at de har sitt å bidra med for unge IT-nerder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse