Annonse


Opera gir Psion nettbank

Psion har allerede i dag en internettbrowser som gjør det mulig å komme seg på nett. Den infrarøde porten har dessuten gjort disse maskinene til et yndet produkt for mobil kommunikasjon, særlig ettersom mobiltelefoner med innebygd infrarødt modem etter hvert er kommet ned på et akseptabelt prisnivå.

Likevel markerer det et gjennombrudd, når selskapet nå inngår lisensavtale med det norske selskapet Opera om å implementere deres nettleser også på EPOC-plattformen.

Sikker kryptering

Fordelene med Opera er kort fortalt at nettleseren krever liten plass. Dessuten kommer den med 128bit SSL (Secure Sockets Layer v2.0 og v3.0). Denne krypteringen er den høyeste du får i dag, og skal være med på å sikre deg mot uønsket innblanding når du skal bestille varer eller benytte banktjenester via Internett.

Annonse
Administrerende direktør i Opera Software, Jon S. Von Tetzchner, sier SLL er en forutsetning for sikker Internettsurfing.

– Vår nettleser kombinerer dette med rask og effektiv fremstilling av tekst og grafikk, noe som vil gi brukerne en bedre opplevelse av Internett, sier han.

Nesten ferdig

Versjonen som nå presenteres (v3.6) skal blant annet ha full støtte for 256 farger, nettleserfunksjonalitet, støtte for flere vinduer, zoom og Javascript v 1.1.

Lead Developer, EPOC hos opera Software, Keit Hollies, sier til Wapland.no at det ennå gjenstår et par småting før applikasjonen kan slippes. Blant annet jobbes det med å få javaen til å virke som den skal. Hollies mener han skal ha løst disse problemene i løpet av et par uker, og dermed kan Psion lansere nettleseren på sine produkter.

Operaleseren har allerede vært tilgjengelig i Betaversjon, men fullversjonen som nå vil bli lagt ut skal være adskillig bedre, lover Opera. Nettleseren skal kunne brukes på alle Psions maskiner fra Psion S5 og nyere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse