Annonse


Telenor forsvarer jukse-WAP

Wapland.no kunne tidligere i dag, torsdag, melde at Motorolas billige WAP-telefon T2288 ikke er helt kompatibel med WAP-standarden. Denne modellen kan nemlig kun brukes til wapping i mobilnett som har gjort spesialtilpasninger. Dette innrømmer da også Telenor:

”Telenor Mobil er det første mobilselskapet i verden som har tilpasset sin WAP-portal til Motorolas nye WAP-telefon” skriver mobiloperatøren i en pressemelding.

Villedende markedsføring?

Wapland.no tok i artikkelen opp poenget at forbrukerne i annonsekampanjer ikke får noe opplysninger om at denne modellen kun kan brukes i Telenors nett i Norge, og ikke i NetComs nett.

Dette kan vise villedende markedsføring, som kan være i strid med lovverket. Det sentrale spørsmål blir nemlig: Kan man bruke betegnelsen WAP-telefon på en mobiltelefon som ikke er helt kompatibel WAP-standar, og brukes i alle mobilnett som tilbyr WAP?

Annonse
”Låst” til Telenor

Så lenge NetCom ikke støtter WAP-leseren i denne Motorola-telefonen, er de norske brukerne låst til å bruke T2288 på Telenors portal.

– En operatør som promoterer slike telefoner sikrer seg dermed kontroll over bruk, inkludert terminerings- og portalinntekter. Dersom det i forbindelse med den videre utbredelsen av WAP kommer nye typer ”SIM-låser” eller liknende vil dette være uheldig for bransjen, sier Tore Aarønæs, daglig leder i analyseselskapet Norsk Telecom til Wapland.no.

Dette har tydeligvis falt Telenor tungt for hjertet, som på sin side hevder:

– Telenor åpen

– Det er vår oppgave som mobiloperatør å gjøre våre tjenester tilgjengelig for så mange som mulig. Det er meningsløst å si at Motorolabrukere tvinges til å bruke vår WAP-portal; det er fritt frem for alle mobiloperatører å tilpasse seg ny teknologi. Telenor Mobil har selvsagt ingen ønsker om å stenge enkelte mobilbrukere ute fra våre tjenester, hevder informasjonskonsulent Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil i en pressemelding.

Likevel er det fortsatt et faktum at Motorola T2288 kun kan brukes på Telenors nett i Norge, og at annonsekampanjene fram til nå ikke har opplyst dette til forbrukerne.

Wapland.no vil komme tilbake med ytterligere oppfølging i saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse