Annonse


Tysker kjøper nettbokshop

bokus.com hevder å ha 50 prosent av det nordiske boksalgmarkedet på Internett. Med Bertelsmann inn på eiersiden tror selskapet de skal klare å forsvare seg mot amerikanske nettbokgiganter som Amazon.com.

Salg = bedre tilbud
– Denne avtalen gir oss en rekke muligheter for å gi et enda bedre boktilbud til våre nordiske kunder, sier administrerende direktør i bokus.com, Jerker Nilsson, i en pressemelding.

– Våre kunder skal merke forskjeller når vi kommer i gang med sammenslåingen, sier Nilsson som nå blir direktør for BOL Nordic.

EU må godkjenne
Bokus.com vil i fremtiden bli drevet i samarbeid av KF Media og BOL, og utvide BOLs område med fire nye land. Sammenslåingen vil foregå over seks måneder etter at EU-kommisjonen har godkjent sammen-slåingen.

Annonse
bokus.com vil bli integrert i BOLs struktur- BOL ble opprettet i februar i fjor, og finnes i dag i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Nederland, Spania og Sveits. Det nasjonale utvalget, kundeservice og tilsvarende håndteres lokalt i hvert land.

BOL har tilsvarende avtaler i Frankrike og Spania. BOL har ytterligere planer om å starte virksomhet i Japan og Italia i løpet av år 2000.

200.000 faste kunder
bokus.com solgte i 1999 for mer enn 100 millioner kroner til de mer enn 200.000 faste kundene som, de hevder å ha.

BOL International er Bertelsmanns e-handelsvirksomhet med hovedkontor i Baar i Sveits. BOL selger i dag bøker og musikk i seks europeiske land, og har 400 ansatte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse