Annonse


Lag personlig WAP-portal

WAPsiden.no er en dynamisk samling av WAP-tjenester, hvor meningen er at brukerne skal samle de WAP-tjenestene man faktisk har bruk for på WAPsiden.no, og at dette blir din personlige startside på WAP-telefonen.

Hvorfor en egen WAP-side?

I forklaringen fra det norske selskapet står det: ”For å finne frem i jungelen av tjenester for både web og WAP er det hensiktsmessig å lagre dine mest benyttede tjenester som bokmerker på din telefon/terminal. …Ved hjelp av WAPsiden.no kan du nå velge ut hvilke WAP-tjenester som skal utgjøre din egen personlige startside… Disse blir tilgjengelig på din WAP-telefon/terminal.”

Enkel navigering

Tjenestene vil være delt inn i hovedkategorier for enkel manøvrering. For hver tjeneste vil det være en link med mer informasjon om tjenesten. De WAP-tjenestene du velger blir lagret i en url som du kan lagre som bokmerke på din WAP-telefon. Tjenesten er gratis og uten noen forpliktelser for brukerne.

Annonse
Ingen tvil om at dette er en flott tjeneste og som vil være viktig i utviklingen av WAP og tjenestene rundt teknologien. Det største spørsmålet er nok om folk flest har nok greie på det tekniske til å få dette til å kjøre.

Krever ressurser

WAPsiden.no er for tiden et deltidsprosjekt startet opp av en rekke folk med ekspertise innen mobile tjenester, både med bakgrunn i universitetsmiljøet i Oslo og bedrifter i markedet. Men ambisjonene på sikt er større enn et deltidsprosjekt.

– Planene på sikt er å etablere oss enda mer. Allikevel satser vi i første omgang på en egen portal, ikke egne tjenester. Skal vi gjøre det vil det kreve både større engasjement og større resurser, sier daglig leder i WAPsiden.no, Ståle Eikeri, til Wapland.no.

Ut av Norge

Men på sikt ser selskapet også for seg å knytte arbeidet opp mot konsulentvirksomhet innenfor tjenester til bedrifter, samt å tilby portaltjenesten i land de finner aktuelle. Men Eikeri vil imidlertid ikke fortelle hvor langt unna de neste fasene i utviklingen ligger.

– Det er vanskelig å si hvor langt unna det ligger. Mye kommer an på takten, men det trenger ikke være så langt unna, sier han til Wapland.no.

Test WAPsiden.no her: www.wapsiden.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse