Annonse


WAP-portal for næringslivet

WAP-portalen fra B2B LinkCom er i første rekke rettet mot små og mellomstore bedrifter med behov for å utføre enkle kontoroppgaver via mobilnettet. I første omgang dreier det seg om å la medarbeidere knytte seg til bedriftens e-post og intranett via WAP.

I tillegg skal brukerne kunne utføre timeregistrering, få tilgang til personlig utvalgte nyheter og bruke SMS-tjenester via WAP. Og, om alt fungerer etter planen skal ansatte på tjenestereiser snart få mulighet til å skrive reiseregningen allerede før reisen er avsluttet.

Er utviklet

Teknikken som skal gjøre dette mulig går ut på å oversette HTML til WML fortløpende. Teknisk Sjef i B2B, Paul Shaw, sier til Wapland.no at de allerede har utviklet den nødvendige programvaren og at de nå jobber tett mot utviklingsmiljøer som skal bidra til å øke nytteverdien av tjenesten.

Annonse
Hvordan betale

Å ”wappe” er i utgangspunktet en relativt dyr fornøyelse, og B2B LinkCom jobber ennå med å klargjøre hvordan brukerne skal betale for tjenesten. Alternativene går ut på å la bedriftene betale for tiden de bruker i portalen, eventuelt at de betaler for å overføre et på forhånd avtalt antall enheter.

Fra kundenes side er det ytret ønske om reklamefinansiering av tjenesten, og Paul Shaw sier han ikke ser bort fra at dette vil komme sterkere inn etter hvert.

Portalen skal etter planen åpnes i uke 16 (3. uke i april).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse