Dell Precision620

Annonse


Renspikket råskinn

Dell Precision620

Dell har nylig lansert en arbeidsstasjon med en kraft, kapasitet og båndbredde som fleste av oss bare kan drømme om. Precision 620 bygger på Intels nye 840-brikkesett med Xeon-prosessor, tre 32-bit PCI- en PCI/RAID- og to 64-bit PCI-kortplasser:

– Den ekstreme båndbredden fjerner flaskehalser når maskinen kobles til et Gigabit Ethernet, eller et high-speed lagringssystem med fiber channel-teknologi, sier Hans Seime hos Dell Computer AS på Lysaker.

Doble Xeon-prosessorer
Dell Precision Workstation 620 kan utstyres med en eller to 800 MHz Pentium III Xeon-brikker med 133 MHz systembuss. Rambus-minnet (RDRAM) kan først utbygges til 2, senere til 4 GB. Et raskt og romslig minne er avgjørende for heftig 3D-design og krevende tallknusing.

Annonse
108 GB SCSI-disker
Maskinen støtter AGP Pro og kan utstyres med grafikkort fra Matrox G400 Max til Intense3D Wildcat 4110 Pro.

Intern lagringskapasitet er opptil 108 GB på på SCSI-disker med 10 000 omdreininger i minuttet. Alt er pakket inn i en støy- og vibrasjonsdempet kasse.

– Stadig vanligere i Norge
Dell leverer også de mindre arbeidsstasjonene Precision 620 og 420. – Arbeidsstasjoner blir stadig vanligere i Norge, sier Hans Seime, som håper å selge noen hundre av de kraftigste boksene her til lands.

En ”skrapet” Precision 620 koster 30 000 kroner.

320 millioner kr per dag
Dell erobret nylig topplassen som USAs og verdens største leverandør av NT-baserte arbeidsstasjoner. Dells nettbutikker omsetter for 320 millioner kroner per dag! Til tross for Dells suksessrike e-handel, har aksjeverdien sunket med 20 prosent hittil i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse