Annonse


Volvo lanserer e-mobile

De tre selskapene lage et selskap som skal lage WirelessCar med mobile tjenester. Disse tjenestene skal blant annet gi assistanse ved ulykker og internettaksess for bilprodusentene. Sjåførene skal også kunne få ekspertanalyser fra diagnoselaber rundt om i verden, skriver The Guardian.

Sanne visjoner

Selskapene har ikke sluppet noen detaljer om hvor store summer de planlegger å putte inn i prosjektet. De skal imidlertid være likestilte partner i begynnelsen, men de forventer også at det vil bli inkludert andre selskaper etter hvert.

– Hittil har avanserte mobile tjenester bare vært visjoner. WirelessCar vil gjøre disse visjonene sanne, sier toppsjefen i det nye selskapet, Jan Hellaker.

Annonse
Flere jern i ilden

– WirelessCar er en naturlig utvidelse av vår visjon om kommunikasjon hvor som helst og når som helst, sier Jöran Hoff, vice president og general manager i new and special business operations hos Ericsson.

Ericsson er også involvert i en lignende avtale med Electrolux og TeleDanmark for å putte Internett inn i utstyr i hjemmet. Blant annet skal kjøleskapet kunne kontrollere hvor mange egg som er igjen og gi varsler om mulige driftsstans.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse