Annonse


Ny WAP-herlighet fra Nokia

Det er ikke tvil om at Nokia ligger på WAP-toppen. Etter at selskapet lanserte sin 7110 på GSM World Congress i fjor vinter har det skjedd lite når det gjelder nye WAP-telefoner. Det har det blitt en endring på nå.

Gladnyheter

For ikke bare har Nokia her på CeBIT presentert en ny WAP-telefon. Dette er nemlig en tobånds mobiltelefon som også tar i bruk HSCSD (high speed circuit switch data), noe som kan gi en datahastighet på oppimot 43.2 Kbps.

Når man ser at WAP-overføringene i dag bare går opp til 9,6 Kbps og at alle klager på at WAP går for sakte er det nok en glede for mange når de hører disse meldingene fra Nokia.

Annonse
Nokia 6210 (alle)

For proffene

Det som er litt synd er at Nokia nå nok en gang lanserer en WAP for proffene. De fleste hadde håpet at det denne gangen skulle bli en billig-WAP fra Nokia, men slik skulle det ikke bli. Nå har vi jo imidlertid ikke fått noe pris, men beskjedene fra mobilgiganten tyder ikke på noe rimelig produkt.

– Nokia 6210 setter en ny standard i kategorien for businesstelefoner, komplett med avanserte funksjoner og et design som muliggjør effektiv og sikker bruk, sier Søren Jenry Petersen, Vice President, Cellular Mobile Telephones, Nokia Mobile Phones.

– De unike fordelene i Nokia 6210 gjør den uhyre attraktiv for dagens mobilproffer som har et konstant behov for å ha tidskritisk informasjon tilgjengelig, sier han.

Nokia 6210 (sort)

Som 6110

Telefonen er ikke ulik 6110 i designet, selv om displayet er litt større. Den er allikevel ikke tykkere enn 18 mm og veier kun 114 gram. Uheldigvis har ikke Nokia tatt med den populære 7110 navirolleren i designet.

Nokia har bevist brukt 6100-serien i designet av den nye WAP-telefonen, siden de hevder dette er den ideelle størrelsen på en mobiltelefon. Dette gir også brukeren mulighet til å benytte alt 6100-ekstrautstyr på Nokia 6210.

Vi har ikke fått verken pris eller leveringsdato, men vi får da håpe at det ikke tar like lang tid som det tok for 7110 å nå markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse