Saksøker Mp3.com

MP3-test

MP3-test

Bare èn uke etter at Mp3.com introduserte muligheten for å la brukere legge CD’ene sine online, vender platebransjens organisasjon RIAA seg mot dem.

Etter at musikken er lagt inn gir MP3.com brukerne tilgang til sin musikk uansett hvor de befinner seg. MP3.com mener de har sikret seg mot at andre enn den som har kjøpt den opprinnelige musikken kan hente den ned. Det er platebransjens organisasjon RIAA ikke enig i.

Annonse

Pirater
Anmeldelsen som ble levert inn fredag rettes både mot muligheten for å laste ned en CD som mp3.fil etter den er kjøpt, og mot tjenesten “Beam-It” som lar brukere ha tilgang til CD’ene sine som mp3-filer på egen konto hos Mp3.com.

Ingen tillatelse
Fordi tjenesten ikke krever eierskap av CD’en, men kun tilgang til den, mener RIAA at dette bidrar til å spre piratkopiert musikk. I tillegg hadde Mp3.com ingen avtaler med plateselskapene når tjenesten åpnet i forrige uke.

Milliardkrav
Kilder i musikkindustrien uttalte at måten MP3.com lagrer inntil 45.000 Cder på bryter opphavsrettigheter. Den amerikanske platebransjen hevder at erstatningen for hver CD som er blitt ulovlig kopiert vil ligge mellom 50.000 og 150.000 dollar!

Jeremy Silver fra EMI Music sier til den amerikanske nyhetstjenesten Cnet at idèen til Mp3.com var god, men at plateindustrien skulle vært underrettet og bedt om tillatelse.

Annonse
Annonse