Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SMS-sjikane er lov

BERGEN: Det er fullt lov å kalle rivaler for ”rottetryne”, så lenge det skjer via en tekstmelding. Det har Bergen byrett slått fast.

Arnt Sommerlund

Bergen byrett har frikjent en 20 år gammel kvinne som var tiltalt for å ha sendt kjærestens eks-partner hensynsløst krenkende tekstmeldinger via mobiltelefonen, skriver Bergens Tidende.

Foruten å ha kalt rivelen for ”rottetryne”, skal 20-åringen blant annet ha bedt henne om å ”dra til helvete og bli der”.

Belastet domstolen
Byretten mener at saken har vært en unødig belastning for domstolene, og at tiltalte ikke på noe vis har opptrådt moralsk forkastelig ved å sende tekstmeldingene, ifølge avisen.

– Meldingene kunne ha vært formulert på en annen måte, men kan ikke anses som hensynsløse etter lovens bokstav, ifølge dommen.

Opphetet dialog
Retten har lagt til grunn av kommunikasjonen mellom de to rivalene har skjedd som en dialog der sender og mottaker svarer hverandre fortløpende, og at en slik dialog ”også via tekstmelding kan bli opphetet”.

Medvirkende til dommen var også det faktum at temaet i dialogen var kjent for begge kvinnene, og at de kjente hverandre godt..

Stikkord: Mobil