NetCom med WAP-sperre

– Vi ønsker å ha en åpen plattform. Ved å la konkurrentenes kunder få tilgang til vår tjeneste, blir de kanskje fristet til å bytte til en annen operatør, sa tidligere adm. direktør i Telenor Mobil Stig Herbern til ITavisen da portalen ble lansert i oktober.

Er du NetCom-kunde, kan du simpelthen taste inn wap.telenor.no på mobiltelefonenetter at du har ringt opp NetComs WAP-nummer (gateway).

Tellerskritt
NetCom, som lanserte sin tjeneste måneden etter, valgte en lukket modell. Skal du bruke NetComs portal med et Telenor-abonnement nytter det ikke kun å taste inn NetComs URL.

Du må ringe opp NetComs eget WAP-nummer (gateway), og således gå igjennom en ganske tungvinn konfigurasjon for å teste konkurrentens tilbud. I tillegg må du betale en langt dyrere samtrafikkpris.

NetCom har så langt kun sluppet inn kundens konkurrenter i egen butikk mot betaling i tellerskritt. Men nå lover imidlertid NetCom bot og bedring.

– Det hele skyldes en sikkerhetskonfigurering i forholdet til brannmuren, men i løpet av et par dager skal den være fjernet, sier direktør for produkt og strategi Bjørn Reinseth i NetCom til ITavisen.