Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-børsåret 1999

Opticom kan feire nyttårsaften som årets desiderte børsvinner. Men også andre selskaper, både i Norge og utlandet, kan med tilfredshet se tilbake på IT-året 1999.

NetCom på børs

Oslo Børs avsluttet året med toppnotering etter at totalindeksen steg med 1,5 prosent i går, torsdag, og havnet på 1.361 poeng. USA tok imidlertid en liten pust i bakken.

2000 prosent
IT-aksjene har vært årets vinnere både i utlandet og her på berget. Lagringseventyret Opticom og Fast har klatret utrolige 2.000 prosent i løpet av årtusenets siste år.

Datasikkerhetsselskapet Norman kan også løfte champagneglasset, etter en nidobling av kursen.

Den trådløse utfordreren NetCom, godt hjulpet av stortingsmeldingen som hindrer tilgang til virtuelle operatører har doblet seg til en totalverdi på omlag 19 milliarder.

Verdistingningen til NetCom er allikevel ikke større enn Tele1 Europes utrolige vekst fra 1 til 10 milliarder i løpet av året.

Yahoooo!
Til tross for at flere av ”dot.com” selskapene falt noe tilbake i går, gir det liten grunn til å henge med hode. Nasdaq-børsen, der de fleste teknologiselskapene noteres, har nesten doblet seg i løpet av året.

Verdens største nettsted – Yahoo!, kan feire nyttår med ny børsrekord på utrolige 876 milliarder kroner. Selskapet som ble startet opp av to universitetsstudenter i 1994, er nå verdt flere ganger mer enn hva det fusjonerte Telianor ble verdsatt til – før det havarerte.