Opplysningen øker

Annonse


Nyttårstrøkk på 180

Opplysningen økerTelenor styrker beredskapen betydelig på Opplysningen i forbindelse med overgangen til år 2000. Alle landets tolv opplysningssentraler vil være bemannet i nyttårshelga og trafikken forventes å bli høyere enn ved noe annet årsskifte, skriver Telenor i en pressemelding.

Full bemaning
Alle landets tolv opplysningssentraler vil være bemannet nyttårsaften for å avvikle et forventet stort påtrykk.

Normalt er det kun to av opplysningssentralene som holder nattåpent, nemlig avdelingene på Kongsberg og Namsos. Natt til første nyttårsdag vil i tillegg opplysningssentralene på Fagernes, Lærdal, Narvik, Otta, Risør, Tynset, Volda, Askim, Norheimsund og Sortland ha ansatte på jobb. Det opplyser Telenor i pressemeldingen.

Mer enn vanlig
Trafikken vil trolig toppe seg rundt midnatt nyttårsaften og i de påfølgende timene utover natt til første nyttårsdag. Telenor forventer en trafikkøkning sammenlignet med et normalt nyttårsskifte.

Annonse


På tross av øket bemanning innrømmer Telenor at enkelte kan oppleve vansker med å komme gjennom på nummer 180 ved nyttårsskiftet og de påfølgende timer.

– Vi vil anbefale folk som får opptattsignal om å vente et par minutter og forsøke igjen senere. Totalt sett er vi godt forberedt på å kunne takle stor trafikk på Opplysningen, sier driftsdirektør Lars Isak Vik i Telenor Media, som har ansvar for driften av opplysningssentralene.

Til nå i år har Opplysningen besvart i overkant av 65 millioner samtaler. Opplysningssentralene sysselsetter i overkant av 1 000 mennesker og har døgnkontinuerlig drift. På en travel dag kan Opplysningen motta over 270 000 henvendelser.

Annonse