Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svensk vri for Merkantildata

Merkantildata og Tom Adolfsen (bildet) investerer inntil 50 millioner svenske kroner i det svenske Internett- og kommunikasjonsselskapet Radio Design AS.

Arkiv

Merkantildata vil etter denne investeringen eie om lag ti prosent av aksjekapitalen i selskapet. Satsingen gjøres blant annet sammen med Icon Medialab, Icon Medilabs grunnlegger Johan Staël von Holstein, samt andre svenske og internasjonale finansinvestorer, heter det i en pressemelding fra Hugin Online.

Trådløs teknologi
Radio Design driver forskning og utvikling innenfor mobiltelefoni og annen trådløs teknologi. Selskapet har teknisk kompetanse innen produksjon av mobile terminaler, systemer og intelligente antenner.

Av totalt 125 ansatte er omkring halvparten sivilingeniører og teknikere med kompetanse på universitetsnivå.
Radio Design konsentrerer virksomheten om utvikling av nye produkter, softwaresystemer og konsulenttjenester innen mobilt Internett relatert til nye standarder som for eksempel Bluetooth, Wireless LAN, WCDMA og WAP.

Strategisk posisjonering
Investeringen er gjennomført som en strategisk posisjonering for Merkantildata. Dette vil øke Merkantildatas muligheter til å tilby kundene den spisskompetanse de behøver for å tilpasse tjenester og produkter til det hurtigvoksende trådløse markedet.

Radio Design gir også Merkantildata en mulighet til å følge utviklingen innen trådløs kommunikasjon på nært hold.

Adolfsen i styret
Merkantildata vil bidra til at Radio Design kan posisjonere seg som en av de ledende produkt- og tjenesteselskapene innen mobilt Internett.

Gjennom å tilføre selskapet nye kunderelasjoner, kan Merkantildata hjelpe til å øke selskapets markedspotensiale i Norden og internasjonalt, gjøre selskapet mer kundefokusert, samt forsterke selskapets varemerke.

Merkantildatas konsernsjef Tom Adolfsen vil inngå i Radio Designs styre, står det i pressemeldingen.

Stikkord: Mobil