Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kastet mobil-kompromiss

Den norske nestlederen i styret, Arnfinn Hofstad, hevder det fantes et kompromissforlag for lokalisering mobilvirksomheten. Men Jan-Åke Kark forkastet dette med sin dobbeltstemme.

Telia AB
På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag tok Hofstad bladet fra munnen, og fortalte om det famøse styremøtet der svenske trumfet igjennom lokalisering av mobilvirksomhetene til Sverige – med styrelederens dobbeltstemme.

Kompromiss-forslag
Hofstad hevder at han i et formøte til styremøtet hadde blitt enig med Kark om å legge fram et kompromissforslag som begge parter kunne akseptere.

På spørsmål fra ITavisen opplyser Hofstad at dette kompromisset i korthet gikk ut på at begge land skulle beholde sin mobilvirksomhet, men at det skulle legges et såkalt ”virtuelt hovedkontor” til Sverige og Stockholm.

Hofstad forteller at begrepet ”virtuelt hovedkontor” ikke på det tidspunktet var nærmere definert.

Dobbeltspill?
Da styremøtet startet ønsket de svenske styrerepresentantene å gå til avstemming.

Kompromissforlaget ble forkastet med lederens dobbelstemme, til tross for at Kark, i følge Hofstad, kunne støtte et slikt forslag.

Dernest ble det votert over stockholmalternativet, som det allerede er kjent at Kark trumfet igjennom ved bruk av sin dobbeltstemme (nok en gang).

Stikkord: Mobil