Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor/Telia kjøpte tysk ISP

Telenor/Telia har kjøpt det tyske internettselskapet Omnilink. Med dette forsetter det nyfusjonerte telekommunikasjonsselskapet sin internasjonale ekspansjon i Tyskland.

Dette oppgir Telenor/Telia i en pressemelding. Omnilink er den andre tyske internettleverandøren konsernet har kjøpt opp i løpet av den siste måneden, etter det oppkjøpet av Darmstadt-basert e.comp.

500 bedriftskunder
Omnilink har i dag rundt førti ansatte og betjener 500 bedriftskunder. Selskapet har flere anerkjente kunder, som for eksempel Frankfurt flyplass, Frankfurt børs, Procter & Gamble, Saatchi & Saatchi og LSG Lufthansa Service Holding AG.

”Sammen med e.comp vil Omnilink danne grunnlaget for Telenor/Telias planlagte tyske hovedkontor for internett-virksomheten. Konsernet vil nå investere i høykapasitets nettstruktur og drive en aktiv rekrutteringsprosess for å bygge en sterk posisjon i Tyskland” heter det i pressemeldingen.

Posisjonering
Telenor/Telia har en betydelig aktivitet i mange europeiske land, med hovedfokus på mobilkommunikasjon, satellittjenester, og internett-baserte løsninger for bedriftsmarkedet.

Konsernet har allerede Internett-virksomheter i Sveits, Østerrike, Italia, Tsjekkia, Slovakia, Spania, og Ungarn.