Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens dyreste domenenavn

Det amerikanske ventureselskapet eCompanies har sannsynligvis kjøpt verdens dyreste domene. De betalte hele 7,5 millioner dollar for domenenavnet Business.com.

eCompanies

Det var i går, tirsdag, at amerikanske eCompanies offentliggjorde prisen på kjøpet av domenenavnet business.com (www.business.com).

God fortjeneste
Prisen på 7,5 millioner dollar (61,61 millioner kroner) er mer enn det dobbelt av hva Compaq betalte for domenenavnet Altavista.com (www.altavista.com) i fjor, skriver svenske IT-Affärer.

Selgeren var Marc Ostrofsky som kjøpte domenet fra en europeisk internettleverandør i 1997 for 15.000 dollar (123.231 kroner). Forholdsvis god fortjeneste på et par år – han fikk i hvert fall igjen mer enn 4.000 ganger det han investerte.

Ostrofsky som solgte business.com eier mer enn 100 domenenavn, og han har blant annet solgt domenet eflowers.com (www.eflowers.com). For dette domenet fikk han kun 25.000 dollar (205.385 kroner), i tillegg til 50 cent (4,1 krone) per bestilling på nettstedet. Fru Ostrofsky skulle også få blomster en gang i måneden, resten av livet, skriver IT-Affärer.

TV-reklame
eCompanies forsvarer prisen på domenet med at de med et slikt navn allerede har gjort 75 prosent av merkevarebyggingen og at det ikke er en avskrekkende pris i forhold til reklame.

– Med tanke på at noen internettselskaper legger bortimot en million dollar (8,21 millioner kroner journ.anm.) på bordet for et 30 sekunders TV-reklame var ikke prisen for høy, sier Jake Weinbaum, en av gründerne bak eCompanies.