Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Bruk motorsaga på Microsoft

– Hva myndighetene skal gjøre med Microsofts monopol? Suns toppleder Scott McNealy vil ha tøffe tiltak: – Og hvis de ikke er enige, så bruk motorsaga!

Etter å ha kommet med morsomheter på Microsofts bekostning en times tid i sin tale på datamessa Comdex i Las Vegas, så viste Sun Microsystems toppleder Scott McNealy sin tøffe side.

På pressekonferansen etter talen onsdag ble han spurt om hvilke tiltak som skal settes inn mot Microsoft om selskapet taper saken som det amerikanske justisdepartementet og 19 delstater har reist mot selskapet.

Likhet
– Det er fire områder som Microsoft må tvinges til å endre forretningspraksis, melder nettmagasinet til PC Week Online:

For det første må de ha like priser til alle for lisenser av Windows, for det andre må de ikke få lov til å ha eksklusive avtaler med leverandører, for det tredje må de gjøre sine API’er tilgjengelig for alle.

Har mye kapital
Men det viktigste for Scott McNealy er at Microsoft skal nektes å utvide sitt monopol til nye områder. Her viste han til selskapets oppkjøp i den amerikanske telegiganten AT&T og til operativsystemtet Windows CE.

McNealy er pessimistisk på Microsofts vegne, og mener ledelsen ikke angrer hva de har gjort, eller er villig til å endre holdning.