Hopp til navigasjon Hopp til innhold

En milliard bruker nettet i år 2000

Internettguru og visjonær foredragsholder Nicholas Negroponte (bildet) spår at en milliard mennesker vil være på nettet innen utgangen av neste år.

Negroponte, Nicholas

En del av denne eksplosjonen vil skje i utviklingslandene, hevder Negroponte overfor BBC.

– Visse land som vi ikke regner med blant de digitale vil bli digitale svært raskt,” påstår han videre.

Produkter kobles opp
Den andre viktige utviklingen Negroponte ser for seg på nettet er at enda flere produkter enn mennesker vil være koblet opp. Electrolux’ intelligente kjøleskap som ble lansert tidligere i år vil få følge av andre produkter, slår han fast.

Negroponte spådde at Barbie-dukker så vel som hverdagslige ting vil bli koblet opp mot Internett, for eksempel et dørhåndtak.

– Et dørhåndtak som kan se, høre og snakke vil helt klart kunne gjøre mye mer enn et vanlig dørhåndtak. Hvis det får øye på meg ankomme hjemmet mitt med favnen full av varer, kan det for eksempel åpne døren for meg… det kan til og med være sikkerhetsorientert og be om min mors pikenavn,” sa han videre.

Det er vanskelig å spå, særlig om fremtiden, heter det, men når visjonene allerede er realisert og produktene allerede i produksjon, er det kanskje ikke så vanskelig å forestille seg at de også vil bli brukt?

Samarbeider
Nicholas Negroponte er en av verdens best betale foredragsholdere og kom med sine uttalelser i forbindelse med lanseringen av et samarbeid mellom det velrenommerte Media Laboratory (som Negroponte var en av grunnleggerne til) ved Massachusetts Institute of Technlogy og Cambridge University i England.

Sammen skal de to universitetene skape et Cambridge-MIT Institute og engelskmennene håper at entreprenørånden fra MIT vil slå rot også i Storbritannia. I USA har tidligere studenter ved MIR grunnlagt mer enn 4.000 bedrifter, ifølge BBC.