Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bill punget ut for Windows2000

Det må ha gått fort i svingene da Microsoft og Bill Gates (bildet) i sin tid bestemte seg for at NT 5.0 skulle få navnet Windows2000. Slikt kan man angre på.

Gates, Bill NY2
For både varemerket Windows2000 og domenenavnet Windows2000.com var allerede opptatt. Nå har Microsoft kjøpt det hele tilbake – for en ukjent pris.

Ingen domene-pirat
Bob Kerstein i den lille byen Falls Church i Virginia er ingen domenepirat. Han er tvert i mot en tidligere bokfører som de siste årene har tjent til livets opphold ved å kjøpe og selge aksje- og obligasjonsbrev.

I gamle dager (før verdipapirsentralene overtok verden over) var dette gjerne forseggjorte dokumenter som både fortalte mye om bedriften og om samfunnet for øvrig. Derfor finnes det til og med et eget begrep, skriptofili, som er aksjeverdenes svar på filateli.

Lønnsomt bytte
Og det var i denne bransjen at Bob Kerstein for flere år siden etablerte sitt firma, kalte det Windows2000 og satt opp sin egen web-side på Windows2000.com. Nå har han åpenbart funnet ut at det kan være enda mer penger i halvgamle domenenavn enn i gamle aksjebrev, for han har gått med på å bytte domenenavn med Microsoft.

Bill Gates & Co. overtar Windows2000 og Bob Kerstein får Bob.com, som er et navn Microsoft skaffet seg for noen år siden da Bob var navnet på et internt Microsoft hvor kvinnen som i dag heter Patricia Gates tilfeldigvis var blant de hovedansvarlige.

I følge Internett-avisen Registry.com sier Microsoft i dag at Bob var forut for sin tid, men det er mye som tyder på at det bare var en bomskudd. Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe: Bob er havnet hos skriptofile Bob, og Windows2000 er havnet hos Microsoft.