Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kan du ringe gratis til USA

Det amerikanske selskapet Dialpad.com har lansert en tjeneste som gjør at du kan ringe gratis til alle de 50 statene i USA.

Telefon (tegning)

Man ringer ved hjelp av en nettbasert tjeneste, og det eneste man trenger er en Windows-PC med høyttaler, mikrofon og internettforbindelse.

Annonser betaler
Etter at man har registrert seg hos Dialpad.com (www.dialpad.com) får man opp ett nytt vindu der en java-applikasjon gir tilgang til ringemulighetene. Man slår inn nummeret og setter i gang.

Tjenesten finansieres gjennom annonsebannere som roteres heftig i den java-baserte applikasjonen.

God kvalitet
ITavisen har ennå ikke fått testet ut systemet, men kvaliteten skal visstnok være veldig bra.

– Nå sitter jeg på en 2 megabits-linje da, men kvaliteten her er i hvert fall veldig bra, sier daglig leder Einar Roland i Interweb, som tipset ITavisen om tjenesten.

Mange ringer
Og tjenesten har blitt populær siden oppstarten. Omtrent 10.000 nye brukere registrerer seg daglig og de som benytter tjenesten snakker i gjennomsnittlig tre minutter hver gang. Ganske imponerende når man tenker på at Dialpad.com ikke har brukt en krone på annonsering.

– Vi får en enkelt bruker fra et obskurt selskap og dagen etter kommer det fem til fra det samme selskapet for å registrere seg. Folk snakker om denne tjenesten, sier Hyunduk Ahn, selskapets adm. direktør til Wired.

Gratis over hele verden
Man kan som sagt bare ringe gratis til USA for øyeblikket, men på selskapets hjemmesider står det at de planlegger å inkludere internasjonale samtaler etter hvert. For tiden konsentrerer de seg om å forbedre tjenestens stabilitet og pålitelighet.

Stikkord: Mobil