Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates har skadefro konkurrenter

Microsofts konkurrenter jubler over dommerens holdning til Microsofts konkurransemetoder.

Her er en rask gjennomgang over reaksjonene fra Microsofts konkurrenter i USA:

– Halleluja! Ingen ønsker å se Microsoft bli lagt ned. Alt vi ønsker er at de skal konkurrere på en real måte, sier Ransome Love, øverste leder for dataselskapet Calderas Linux-avdeling.

Glede
– Min første reaksjon i forhold til dommerens konklusjoner er stor glede, sier den tidligere topplederen i Netscape Jim Barksdale, til nettavisen CNet.

– Mitt team har arbeidet hardt for å overvinne dette (unfair forretningspraksis red.anm.). Jeg er glad for at dommeren forstår og er enig, sier han.

Knust
– Netscape var trolig det mest innovative selskapet på jorden. Det ble nærmest knust av Microsoft. Det som er gjort kan ikke omgjøres, men det kan kanskje gjøre det vanskelig at tilsvarende skjer igjen, sier staten Californias anklager i saken, Bill Lockyer.

Åpner dører
– Jeg setter pris på dette, men hva de praktiske konsekvensene blir, er det for tidlig å si noe om. Men rent psykologisk tror jeg at dette kan føre til at dører åpnes. Jeg tror dommerens konklusjoner vil endre de flestes oppfatning av Microsoft, sier Jean-Louis Gassee, adm. direktør i Be Incorporated, som lager et konkurrerende operativsystem.

Loven gjelder alle
– Dommer Jackson bekreftet at antitrustlover også gjelder for selskap som arbeider med informasjonsteknologi, og at motstand mot konkurranse er lik i alle bransjer, sier president Ken Wasch i SIIA (The Software and Information Industry Association).

Dreper konkurranse
Sun Microsystems melder at Microsoft må hindres i å kjøpe opp morgendagens distribusjonskanaler, dvs. kabler og trådløst, og at selskapet må pålegges å utvikle ny teknologi, ikke bare kjøpe opp.

– Microsofts uhemmede bruk av et økonomisk overskudd, som skyldes utnyttelse av et monopol, dreper konkurransen, heter det i meldingen.