Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lumumba på web

I dag, mandag 1. november, åpner den nye svenske musikk- og underholdningsportalen www.lumumba.com – med ambisjoner om å bli ekstremt brukervennlig.

Den nye portalen har ambisjoner om å bli Sveriges største, beste og mest naturlige møteplass for musikk- og underholdningsinteresserte. Bak satsingen står en rekke personer fra svensk musikkindustri.

Intervjuer og konserter
– Lumumba skal presentere de seneste musikk- og underholdningsnyhetene på en attraktiv måte. Lumumba skal også være ekstremt besøkervennlig og vi vil derfor satse mye på å tilby interaktivitet i form av direktesendte intervjuer, konserter og chatter, sier redaktøren Jens von Reis.

Jens von Reis har i flere år vært redaktør, produsent og programleder for ZTV.

– Innholdet i Lumumba skal kjennetegnes av samspillet mellom lyd, tekst og bilde. Det skal også være mulig å kjøpe musikk og bestille konsertbilletter, sier han.

Stor interesse
– Endelig en seriøs og «heldekkende» musikkportal på svensk. Det er et stort behov for en slik portal i en tid hvor den fantastiske kombinasjonen av Internett og musikk har blitt synomymt med ulovlig spreding av MP3-filer, sier Mårten Aglander, markedssjef i Warner Music.

Satsingen på en svensk musikk- og underholdningsportal har blitt møtt med stor interesse fra ulike aktører i musikkbransjen. Alt fra store internasjonale plateselskap til mindre platebutikker har signalisert bidrag og ulike former for støtte til www.lumumba.com.