Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sammen – ikke sams

Papirene er endelig undertegnet og de to frontfigurene Tormod Hermansen og Jan-Åke Kark gjør et forsøk på å vise et smilende ansikt utad – men uenigheten mellom de to er nærmest selvlysende.

Hermansen, T (betenkt)

– Det har ikke vært noe bråk, sa Jan-Åke Kark på tirsdagens pressekonferanse.– Vi er et skikkelig team, sa Tormod Hermansen.Men uenighetene er helt konkrete.

Krumspring
Formelt sett er de to herrene ikke ansatt i samme selskap. Jan-Åke Kark er ansatt i Telia AB, et lite teknisk krumspring som ble gjort fordi det fra norsk side ble ytret misnøye med Karks høye avlønning.

Telia AB skal ifølge fusjonsplanene ikke fortsette som et aktivt selskap, og dermed vil spørsmålet om Karks lønn vil snart være tilbake i styrerommet – men dette er «småpotatis».

Ny runde
På spørsmål om de siste dagers turbulensen har skadet selskapet, svarer Jan-Åke Kark bestemt nei.– Det er ingen grunn til å tro at de rundene vi har gått med å bli enige om fusjonen har vært ødeleggende for selskapet. Tvert i mot viser vi at vi har løst alle tvister mellom partene, sier han.

Tormod Hermansen svarer det motsatte:– De siste dagers hendelser har ikke vært til fordel for et selskap som skal ut på kapitalmarkedet, sier han.

Styret avgjør
Tormod Hermansen har tidligere hevdet at en introduksjon på børsen ikke kan skje før i mai. I enn pressemelding fra det svenske næringsdepartementet heter det at introduksjonen skjer i april.

Det er i henhold til avtalen styret i selskapet som avgjør langsiktig strategi og investeringsplaner.

Investeringer
Tormod Hermansen sa i forrige uke at han regner med investeringer opp mot 100 milliarder kroner per år i de nærmeste årene. Deretter skal de årlige investeringene ligge på drøyt 50 milliarder.Denne aggressive investeringsplanen er ikke noe Jan-Åke Kark vil kjennes ved.– Nei, nei, nei. Absolutt ikke. Hvor skulle vi få de pengene fra, sa han tirsdag.

Stikkord: Mobil