Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gratis kjempeleksikon på nett

Fra i dag av ligger det verdensberømte leksikonet Encyclopaedia Britannica ute på nett. Og tjenesten er gratis, melder BBC.

ITavisen kan anbefale en sjekk på leksikonets hjemmeside med adresse www.eb.com. Denne siden er imidlertid ikke gratis. Siden BBC hevder er gratis ligger på www.britannica.com, men her har vi ikke ikke lykkes med å komme inn.

Samtlige bind
Samtlige av leksikonets 32 bind legges ut på nettet i dag. At tjenesten er gratis betyr at eierne nå regner med å flyte på et strekt merkenavn og generere så mye trafikk at arbeidet med å produsere innholdet betaler seg gjennom stor annonsetilgang.

Brukere som ikke ønsker å konfronteres med reklame kan slippe, men da koster bruken 5 dollar (40 kroner) per måned! Første måned er gratis.

Dette representerer et tidsskille i publikasjonshistorien. Internett gjør informasjonen gratis. Siste trykte utgave av dette leksikonet kostet brukeren 800 pund eller 9600 kroner!

Fortsatt DVD og CD-ROM
Innholdet består av 44 millioner ord, den trykte utgaven har 33.000 sider og over 7.000 forskere og skribenter som oppdaterer stoffet.

Encyclopaedia Britannica vil fortsatt utgi sine CD-ROM- og DVD-utgaver og de bibliofile har ikke tapt slaget fullstendig. Bokelskerne kan se frem til en 40 binds papirutgave i 2001.

Encyclopaedia Britannica ble første gang utgitt i 1768.