Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Betal brus med mobilen

Nå er det ikke bare støtte til hjelpeaksjoner du kan betale over telefonregningen. Siemens og NetCom gir deg nå muligheter til å ringe brusautomaten, få ut brus og betale seinere.

Er du tørst, men mangler småmynter? Nå blir det mulig å betale brusen din over telefonregningen. Det du trenger er en mobiltelefon og en brusautomat fra Siemens.

Leskedrikk
NetCom og Siemens er i disse dager i ferd med å lansere et pilotprosjekt for handel over mobilnettet. Uten å bruke mynter, men ved hjelp av mobiltelefonen, kan du kjøpe leskedrikk fra to brusautomater installert på sentrale steder i Oslo-området.

Maskinen ser, ifølge en pressemelding fra Siemens, stort sett ut som en ordinær brusautomat, men er utstyrt med et telefonnummer som kunden skal ringe. Via telefonen får man så de nødvendige instruksjonene som aktiverer brusautomaten. Deretter velger kunden brustype på ordinær måte ved å trykke på automaten. Tjenesten er foreløpig tilgjengelig kun for NetCom-abonnenter.

Parkeringsavgift neste?
– Vi ser for oss at denne måten å betale på også vil kunne gjelde andre former for «småhandel», sier konstituert informasjonssjef Stein Bjørnbekk i Siemens. – Mange vil nok synes det er praktisk å betale parkeringsavgifter eller trikkebilletter på denne måten.

Stikkord: Mobil