iMac DV

Annonse


iMac DV lansert

iMac DV

Den nye iMac-serien består av modellene iMac, iMac DV (Digital Video) og iMac DV Special Edition. De nye modellene er fullstendig redesignet og er nå enda raskere, mindre og rimeligere enn tidligere, hevder Apple i en pressemelding.

Råbillig PC-knuser
Det Apple håper skal bli utslagsgivende for sin nye maskin er blant annet prisen.

– I Norge vil prisen for iMac med 350MHz G3-prosessor ligge på rundt 8.500 kroner. Da snakker vi ikke om gårdagens PC-modell fylt med gamle teknologier, men om en meget moderne og komplett maskin med helt utrolig ytelse, sier Arne Odden, interimsjef for Apple i Norge.

Annonse


DVD og FireWire
De to iMac DV-modellene har en ny DVD-ROM drive, doble FireWire-porter med 400 megabit pr. sekund kapasitet for kommunikasjon mot digitale videokamera via Apples nye iMovie programvare.

iMovie benytter den innebygde FireWire-løsningen for å overføre digital video direkte fra kameraet og inn i iMac. Med iMovie er det deretter svært enkelt å redigere video og lyd.

Ferdige filmer kan arkiveres på harddisken i maskinen, sendes tilbake til kameraet for å lage digitale kopier eller VHS-versjoner. iMovie gir også mulighet for å eksportere video i formater som egner seg for distribusjon via Internett.

Harman Kardon
De tre nye iMac-modellene har en PowerPC G3-prosessorer med ytelse som ifølge Apple overgår tilsvarende Pentium-prosessorer. Skjermkortet har Rage 128 VR 2D/3D chip-sett for maksimal grafikkytelse i profesjonelt arbeid og i dataspill.

Lydsystemet er utviklet i samarbeid med ikke ukjente Harman Kardon og man kan vel ha store forventninger til akkurat dette aspektet ved den nye maskinen.

Apple er også såre fornøyd med å ha god støtte i databransjen for sine maskiner og gjorde et poeng av å nevne at det finnes mer enn 275 dataprodukter som kan kobles til iMacs USB-port.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse