Logitech Cordless Mousema

Annonse


Haleløs supermus

Logitech Cordless Mousema

I likhet med Microsofts trådløse IntelliMouse, bruker også elegante Logitech-musa radiobølger til å kommunisere med mottakeren i PS/2- eller seriellkontakten.

Strømmen kommer fra et batteri som skiftes en gang hvert halvår. Musa koster om lag 500 kr med moms.

Verdens beste mus?
Cordless MouseMan Wheel er etterfølgeren til bestselgeren MouseMan Wheel fra 1997 som igjen avløste Logitech MouseMan+, en av de beste musene som noensinne er produsert.

Annonse


Begge MouseMan Wheel-musene er utstyrt med rulleknapp mellom museknappene og en tommelknapp på venstre side for å gå fram og tilbake mellom nettsider. Formen er hovedsakelig lik.

To mus hvert sekund
Logitech, verdens største museprodusent, lager 50 millioner ”gnagere” i året, pluss 10 millioner andre produkter:

– Vi lager to produkter hvert sekund døgnet rundt, forteller Logitechs Norden-sjef Mikael Palmhag. Halvparten er OEM-produkter, 10 prosent lavprisprodukter under merkenavnet Dexxa.

Norden vil ha trådløst
– Vi leverer masse USB-utstyr, men nå vokser etterspørselen etter trådløse mus og tastaturer med 25 prosent i kvartalet, forteller Jean-Francois Genoud, som er Logitechs produktmarkedssjef i Europa.

Veksten i Norden er den sterkeste i Europa.

Hva med de kjevhendte?
Logitech har ingen ergonomiske mus for venstrehendte, selv om de lanserer 45 nye produkter i år og produserer 50 millioner mus i året:

– Vi lanserte en ”kjevhendt” MouseMan i 1995, men det var en flopp, sier Genoud.

Flytt musa
– Best ergonomi får du ved å flytte musa mellom høyre og venstre side av tastaturet annenhver uke.

I så fall er kanskje den symmetriske Cordless WheelMouse et bedre alternativ. Den passer både høyre- og venstrehendte, og er også noe mindre enn MouseMan Wheel.