Annonse


Yahoo satser i Kina

Yahoo har inngått en samarbeidsavtale (joint venture) med det kinesiske selskapet Beijing Founder Electronics Co. Målet er å bygge opp en søkemotor som er skreddersydd for det kinesiske markedet med over 20.000 lenker til kinesisk informasjon, i følge Total Telecom.

Avtalen ble bekjentgjort bare to uker etter at de kinesiske myndigheten hadde lagt ned forbud mot utenlandske investorer i kinesiske selskaper inne telekommunikasjon, Internett-tilbydere og innholdsleverandører.

Yahoo toppsjef Jerry Yang forsikret imidlertid de kinesiske myndighetene om at de vil holde seg innenfor loven.

I følge ministeriet for Infomrasjonsindustri, så vil antall Internett-brukere komme opp i 4,5 millioner innen utgangen av 1999. Det er i så fall en dobling fra fjoråret.

Innen 2002 forventer man at dette tallet har steget til 9,4 millioner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse