IBM ThinkPad (rød)

Annonse


Little Red fra Big Blue

IBM ThinkPad (rød)

Apple iMacs popularitet har fått alle PC-produsenter til å lansere fargerike maskiner.

Sist uke kom HP med fargestrålende deksler til DeskJet-skriverne. På en pressekonferanse i Oslo viste IBM fram røde, grønne, grå og blå deksler til de nye ThinkPad-maskinene.

Billig ”hjemme-bærbar”
ThinkPad i-serien, som opprinnelig ble lansert for et år siden, er en velvokst mobil-PC med velutviklede multimediefunksjoner. Nye ThinkPad i-serie er redesignet; slankere og med sirkelformet forhøyning rundt museknappene som gir bedre ergonomi.

Annonse


Maskinen retter seg mot småbedrifter, studenter og andre som foretrekker en rimelig, bærbar maskin fremfor en stasjonær. I USA starter prisen på knappe 12.000 kr.

PC som DVD-spiller
Maskinens front har betjeningsknapper for den innebygde CD-ROM- eller DVD-spilleren. Platene kan avspilles selv om maskinen er avslått og skjermen lukket:

Putt en DVD-plate i ThinkPad-en, sett den på TV-apparatet, plugg kabelen til S-video-utgangen, og bruk den som DVD-spiller! Selv om maskinen mangler MPEG-kort, presterer Celeron-prosessoren likevel meget tilfredsstillende DVD-avspilling.

Velutstyrt og velklingende
Hver side av skjermen har innebygde, velklingende Altec Lansing-høyttalere.

De tre nye modellene i ThinkPads i-serie, er utstyrt med 400-433 MHz Celeron, 32-64 MB minne, 4,8 GB disk, 56 Kbps modem, ATI Rage Mobility 3D-grafikkkort med 4 MB minne, og veier om lag 3,4 kilo.

Skjermen er enten en 12,1-14,1-tommers TFT, eller en 13,1-tommers forbedret passiv skjerm. Billig-modellen koster 12.000 kr i USA.

Hva med dekslet?
De fargerike dekslene koster om lag 250 kr, og festes utenpå lokket. Det er praktisk for studenter som vil slippe å forveksle hverandres PC-er i auditoriet, men neppe attraktivt for de av oss som nødig vil belaste skuldrene ytterligere. Selv om det bare er noen ekstra gram.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse