Annonse


WAP i virkeligheten

– Vi har utviklet en avansert WAP-portal i all stillhet og det er denne vi nå lar en del av våre kunder få prøve, sier Lars Persson, nestleder i Telia Mobile.

Verdens første
– Dessuten er dette verdens første publikumstest av Nokias WAP-telefon – noe vi er meget stolte over, sier han.

«MyDOF» inneholder bank-, post- og ruteopplysningstjenester i tillegg til nyheter fra CNN

DOF er Telias GSM-abonnement med Internett, og henvender seg til de som benytter mobiltelefonen til mer enn «bare å ringe».

Annonse


– Pilottesten er en måte for oss å finne ut hvilke WAP-tjenester våre kunder er interesserte i, og også hva de er villig til å betale for disse, sier Jonas Wilhelmsson i Telia Mobile.

Samarbeid
– Samarbeidet mellom Nokia, Telia Mobile og Oracle har vært viktig ved utviklingen av Nokia 7110, sier Sara Kullgren, leder for Nokia Mobile Phones, Skandinavia.

– DOF-kunder blir regnet som kommunikasjonsintensive og deres synspunkter på Nokia 7110 er interessante for oss, sier Kullgren.

Telia og Oracle bak teknikken
Teknikken bak «MyDOF» heter Panama og er utviklet i Sverige av Telila Mobile i samarbeid med Oracle. Panama er en portal for mobiltelefoner og en «oversetter» av eksisterende web-innhold.

– Det er første gang Oracles produktutvikling har blitt gjort andre steder enn i San Francisco, sier Roland Svensson, produktsjef for Panama hos Oracle.

– Pilottesten av Panama følges med stor interesse fra USA, sier han.