Annonse


Tyskere kjøpte britisk mobil

I mai var målet Telecom Italia. Her ble Deutsche Telekoms øverste leder Ron Sommer utkonkurrert av Olivetti. Forhandlingene ble ført i all hemmelighet.

Det førte til at forholdet til samarbeidspartneren France Telecom ble meget kjølig. Dette selskapet kjøpte tidligere i sommer seg inn i Storbritannias tredje største kabelselskap. Kjøpesummen var vel åtte milliarder norske kroner.

Mulighetene er store for at de tyske og franske teleselskapene vil brake sammen på det britiske markedet.

Slåss med France Telecom
France Telecom var også en av kandidatene til å kjøpe One 2 One, som var eid av britiske Cable & Wireless og amerikanske Media One. Den britiske avisen The Times mener France Telecom er en potensiell oppkjøper av CWC, som er et kabelselskap eid av Cable & Wireless.

Annonse


France Telecom ble tidligere i sommer enige om å kjøpe en 10 prosents andel av NTL, som er Storbritannias nest største kabelselskap.

Vil være uavhengig
Deutsche Telekom hevder i en melding at kjøpet kom for å redusere selskapets avhengighet av et konkurransefylt hjemmemarked.

One 2 One er Storbritannias fjerde største mobiloperatør, med vel 2,6 millioner kunder. Dette tilsvarer omtrent 15 prosent av markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse