Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Tele1 med mobil-tyvstart

Foto: Jørgen berner RossTele1 Europe, som tidligere i år fikk i havn en virtuell mobil-avtale, med Telia er i rute. Allerede før åpningsdagen nyter flere av kundene til Tele1 en trådløs hverdag.

Men i Norge er det fortsatt langt igjen til en avtale.

David blir Goliat
– Det tekniske utformingen ser ut til å fungere godt. Vi er klare til å kjøre i gang for fullt fra 1. september, sier adm. direktør Pål Vegard i Tele1 Norge til ITavisen.

Han understreker at mobilprosjektet i Sverige, vil gjøre det lettere å tilby en tilsvarende løsning i Norge. Men først må de kommersielle vilkårene på plass, og det er det fortsatt lenge igjen til.

Annonse


I lomma på netteierne?
Vegard bekrefter for ITavisen at interconnect-vilkårene til Telia ikke gir særlig rom for profitt. Han understreker allikevel viktigheten av å kunne tilby et mobilt alternativ, til sine kunder.– I Sverige er mobilprisene høyere, noe som gir noe mer rom for marginer enn i Norge. Her i landet har Telenor presset prisene enormt, noe både de og konkurrentene taper på, sier Vegard til ITavisen.

Norsk Nei?
Tele1 er i dialog med både Telenor og NetCom, men er langt fra å finne levelige vilkår. Selskapet hadde håpet å kunne tilby mobiltelefoni i Norge i løpet av året, men har etter hvert innsett at det trolig drøyer til neste år.

– Så lenge de (Telenor og NetCom) krever mer fra oss en de tar fra sluttkundene er det lite aktuelt, sier han til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse