TV2

Annonse


TV2 satser på byportal

TV2

Samtidig lanserte TV 2 den direkte linjen Access 2 til Nyhetssenteret i Bergen, slik at internettbrukere kan få optimal kvalitet når de vil se nyhetene i levende bilder på Internett. Det skriver TV2 i en pressemelding.

<Velg selv nyheter
– TV og Internett er i ferd med å smelte sammen. På Internett kan du se 21-Nyhetene fra TV-en, og selv velge hvilken sak du vil se. I vår nye interaktive verden er det ikke nødvendig å se sendingen fra begynnelse til slutt, sier redaktør Ivar Steen-Johnsen i TV 2.

Bruker du Access 2, går du ingen omveier, men kobler deg i prinsippet rett opp mot TV 2-senteret i Bergen. TV2 hevder at dette skal bety minimalt med såkalt fordøyelsesbesvær, det vil si forsinkelser i bildeoverføringen på grunn av tregheter og flaskehalser på nettet.

Annonse


Byportal
Samtidig bygger TV 2 kraftig ut søke- og lenkeapparatet knyttet til selskapets interaktive satsing. 21 byer har nå fått hver sin “byport”, der målet er komplett oversikt over alle lenker – fra sangkor og idrettslag til kulturtilbud og offentlige tjenester i hver enkelt by med omegn.

– Vårt slagord er “Hva du vil, når du vil”, og det skal være lett å finne frem. Det er viktig for oss å være unge, friske og nyskapende. Samtidig vil vi bli oppfattet som et naturlig og nyttig utgangspunkt for kveldens hjemmeunderholdning – enten det er på tv eller på Internett, sier Steen-Johnsen.

Det vil også være mulig for publikum å komme med forslag til nye lenker.

Webkamera kommer
Byene som nå ligger ute er Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Drammen, Skien, Bodø, Arendal, Sandefjord, Ålesund, Tønsberg, Porsgrunn, Lillehammer, Haugesund, Halden, Hamar, Moss og Molde.

Etter hvert vil TV 2 sette opp webkamera i hver av byene, som løpende vil sende bilder ut på nettet fra sentrum.

Kioskprinsipp
Access 2 er basert på kioskprinsippet. Det vil si at brukeren betaler for den tiden man er inne, men slipper månedlige avgifter, eller bindende kontrakter. Prisen er 43 øre per minutt pluss en oppkoblingsavgift på 45 øre.

Man kan også få gratis e-postadresse via systemet. Access 2 har vært i drift i over ett år.

Access 2 er driftet av Telenor Link AS, Telenors selskap for verdiøkende og datadrevne tjenester i telenettet og Internett – med Net 2 Interaktiv AS som oppdragsgiver. Net 2 eies 50/50 av Aftenposten og TV 2 og har driftsansvaret for tekst-tv, Internett og mobil SMS for TV 2.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse