Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tele Danmark vil kjøpe Telia

TELEGRAM: Konstellasjonen Tele Danmark/Ameritech vil svært gjerne kjøpe Telia Norge. Foreløpig har de ikke klart å bli enig om hvem som skal legge inn bud.

Det er konsernsjef Henning Dyremose i Tele Danmark som sier dette til JyllandsPosten.

Flere mål
Ameritech kontrollerer i dag 20 prosent av NetCom. At NetCom ønsker å overta Telia Norges kunder på fast- og internett er ingen hemmelighet. Ved et eventuelt oppkjøp vil mobiloperatøren samtidig kunne forhindre at en ny konkurrent får overta Telias ubenyttede GSM 1800-lisens.

I Sverige håper samarbeidspartnerne Tele Danmark/Ameritech å kunne overta Telenors andel i Telenordia, et selskap som Tele Danmark forøvrig allerede eier en tredjepart av, på lik linje med British Telecom.

Planlegger utenlandsvekst
For å møte den økende internasjonale konkurransen fra Telianor, legger Tele Danmark opp til en intensiv vekst i utenlandet de kommende årene. Veksten skal skje gjennom økte eierandeler og nyoppkjøp.

Utenlandsandelen av inntektene skal økes fra dagens 38 prosent til 75 prosent. Det vil si at selskapet planlegger å hente rundt 30 milliarder kroner fra tyske fastnettkunder, polske mobilbrukere og svenske nettsurfere.

I dag innbringer utenlandsvirksomheten Tele Danmark i underkant av 13 milliarder kroner.

Stikkord: Mobil