Europa

Annonse


Telia utfordrer telekjemper

Europa

Telia har etablert et fransk datterselskap som skal selge kapasitet fra langdistansekabelen som nå legges fra Storbritannia til Tyskland via Frankrike.

Grossist
– Telia France skal være grossist på tjenester til selskap som har behov for stor kapasitet. Dette kan være operatører, Internett-tilbydere eller store bedrifter. Vi skal ikke selge tjenester til privatmarkedet, sier Fredrik Söderqvist, leder i Telia France.

Store på Internett
Telia får sin franske operatørlisens i slutten av juni og vil først og fremst satse på å bli store på internettkapasitet.

Annonse


Telias langdistansekabel skal gå mellom London, Paris, Strasbourg og Frankfurt, og skal være ferdig ved årsskiftet. Kabelen er Telias største investering på fjerntrafikk over lange avstander.

Enda lenger kabel
– Vi diskuterer også muligheten for å legge kabel videre sydover i Europa, og ser på et alternativ fra Paris via Lyon til Marseille og videre til Italia og Sveits, sier Fredrik Söderqvist.

Tanken er at ved en sammenknytting av de ulike nettene i Europa, vil Telia bli en av de store operatørene på langdistansetrafikk, melder Dagens Industri.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse